I ♥ Autumn

Herfst is mijn favoriete seizoen, en staat gelukkig alweer voor de deur! Hoewel ik de zomer ook heerlijk vind, hou ik het meeste van de herfst. Waarom? Lees maar mee!

londonfall

De sfeer

Candlesfall

Niks is gezelliger dan binnen zitten als het regent of al donker is. Samen kaarten of alleen een boek lezen, het is gewoon heel fijn warm en knus binnen te zijn wanneer het weer kouder wordt! Ook is iedereen weer begonnen met werk of school ,en daardoor kunnen zulke momenten thuis extra fijn zijn.

Herfstwandelingen

wandeling beach

Ik kom echt supergraag in het bos, het is echt één van mijn favoriete plekken. Lekker wandelen met mijn hond en kijken naar de paddestoelen en vallende blaadjes. Een andere favoriete plek van me i het strand, waar het ook heerlijk is in het najaar. Het waait dan super hard, maar het is heel rustig. En niks is lekkerder dan na een lange wandeling je lekker op te warmen aan een kachel of een kop thee.

Warm drinken
tea cocoa

En daarmee komen we op het volgende punt. Thee is echt wel één van mijn favoriete dingen in de herfst, omdat het je weer even opwarmt na een lange dag. Warme chocolademelk (en dan het liefst met slagroom en marshmallows) is ook een grote favoriet, en veel lekkerder dan de koude variant!

Eten

appel stoofpot

Jaaa, de kruidnoten liggen alweer in de winkel! Het zal ook niet lang meer duren voordat de fondantmuizen (mijn favoriet) weer te koop zijn, eindelijk! Speculaasjes en taaitaai, ik ben altijd zo blij als we het weer in huis hebben! Ook het gewone eten vind ik lekker; hutspot, stoofpot en de hits van mijn familie als kip madras en zoer vleisch zijn perfect in het najaar. (Zoer vleisch is trouwens een Limburgs recept, google het maar eens)

De kleding

falloutfitfalloutfit1

Ik hou echt van truien en laagjes, geef mij die maar in plaats van korte broeken! Grote vesten, sjaals en laarzen zijn echt mijn ding. Ook de make-up vind ik mooier; donkere lippen en goudkleuren in plaats van pastel. En het feit dat ik weer in mijn favoriete pyjama’s kan slapen maakt me ook altijd weer blij c:

De feestdagen
applefuifje

Halloween vind ik een super leuk feest! Vroeger vierden we op school Sint-Maarten, wat wel lijkt op het trick-or-treatgedeelte van Halloween. We vierden ook Sint-Michaëlsfeest, dan ging je naar het bos om daar vers brood te eten en spelletjes te doen (en natuurlijk de draak te verslaan, van Sint Joris haha). Dat vond ik vroeger altijd het leukste jaarfeest, omdat je lekker in het bos mocht spelen. Ik ben ook jarig in de herfst (25 september om precies te zijn), dus dat maakt dit seizoen ook extra leuk!

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen te noemen die de herfst zo fijn maken (en ook die het juist niet fijn maken, zoals in het donker opstaan, bah!), maar dit zijn voor mij de belangrijkste redenen!

paddenstoelen

Wat is jouw favoriete seizoen en waarom?

Bedankt voor het lezen en tot maandag! X

instagram
pinterest

Advertenties

16 gedachtes over “I ♥ Autumn

  1. Ik hou ook van herfst zolang het niet regent hou ik er geweldig hard van. Maar de zomer en lente zijn mijn favoriete seizoenen. Ze hebben alle 4 iets heel speciaal, alleen vind ik de winter iets hatelijks.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s