Recept: snelle kaneelbroodjes

Dit recept is super snel, makkelijk en het resultaat is heerlijk! Deze kaneelbroodjes zijn heerlijk als tussendoortje tijdens de lunch, bij de koffie en thee, of gewoon als snack. Het is echt een ontzettend simpel recept wat bijna niet fout kan gaan!
20150814_100359[1]

Wat heb je nodig?
– Kaneel
– Bruine suiker
– 1 pak/blik/rol Danerol croissantdeeg
– Poedersuiker
– Een klein beetje melk (maar water kan ook)
– Een bakblik en iets om het mee in te vetten / bakpapier
– Een groot, scherp mes
– Oven
20150813_190755

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het deeg uit de verpakking en spreid heb uit. Druk vervolgens alle lijntjes die erin zijn gemaakt dicht, die hebben we niet nodig (dit werkt het beste als je het aan allebei de kanten doet, anders kan het later gaan scheuren). Mijn deeg heb ik doormidden gedaan, zodat ik kleinere kaneelbroodjes krijg, maar normaal houd ik het één geheel.
20150813_200618

Stap 2
Strooi kaneel over het deeg uit. Zorg dat het overal zit verspreid is!
20150813_200644

Stap 3
Strooi hierna de bruine suiker over het deeg. Ik doe meestal een zo dun mogelijk laagje, maar als je ze zoeter wilt kun je het natuurlijk ook dikker maken.
kaneel

Stap 4
Rol het deeg nu in de breedte (!) op. Het wordt nu een grote, dikke rol. Leg die op z’n kant, en maak het mes nat onder de kraan (Ik heb er dus twee, dus de mijne worden niet zo dik). Je mes nat maken is wel echt heel erg handig, het snijdt veel makkelijker!

20150813_200727

Stap 5
Snij met het mes de rol in plakken. Als je nu de lijntjes niet goed genoeg dicht hebt gedrukt, gaan die open en valt de rol uit elkaar. Hou de rol dus goed vast en snij rustig!
mes

Stap 6
Leg de broodjes op de  ingevette bakplaat, stop die in de oven. Laat ze daar ongeveer een kwartier in zitten.
20150813_201123

Stap 7
Terwijl de broodjes in de oven staan, kun je het glazuur maken. Dit doe je door een poedersuiker in een schaaltje te doen, waar je vervolgens de melk (of water) bij doet. Je hebt echt maar een klein beetje nodig! Ongeveer 1/8 van de hoeveelheid poedersuiker die je hebt genomen. Mix dit door elkaar. Als je het nog te vast vindt, kun je er nog wat melk bijgieten (maar als het supervloeibaar is, werkt het niet echt optimaal).  Mijn glazuur wordt nooit echt super wit, zoals bij  bijvoorbeeld koffiebroodjes. Als je dat wilt, moet je er misschien witte glazuur opdoen.
20150813_201540

Stap 8
Haal de broodjes uit de oven, sprenkel het glazuur erover (eventueel twee keer). Dat ziet er niet altijd even smakelijk uit, maar het is echt lekker, haha. Laat ze afkoelen, en daarna eet smakelijk!
20150813_204317

20150814_100447[1]

Het is echt geen lastig recept, maar wel heel erg lekker en simpel. Je zou het zelfs ’s ochtends kunnen maken, als ontbijt/ lunch! Ik hoop dat je dit leuk vond om te lezen en tot de volgende keer!

Advertenties

2 gedachtes over “Recept: snelle kaneelbroodjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s